Cursus Photoshop in Berlaar

IMG_7835-3Photoshop is al jaren toonaangevend op het gebied van beeldbewerking en beeldmanipulatie. Het bewerken van foto’s wordt wel vaker gekscherend “shoppen” genoemd. De handelingen die ik ga bespreken zijn in de meest recente versies (vanaf versie CS) te gebruiken.
Doel van de cursus is een aantal basistechnieken te leren die gebruikt kunnen worden tijdens het bewerken van foto’s. Aan de hand van een stappenplan gaan we door de verschillende fasen om een foto te bewerken. Natuurlijk zal er voldoende ruimte voor vragen zijn. Er zal gewerkt worden op een eigen laptop. Computers worden niet voorzien tijdens de cursus.
Het meenemen van een eigen laptop mag, maar moet niet. Voordeel van een laptop meenemen is dat je gelijk mee kan doen. Een van de deelnemers van een vorige keer zei dan weer net dat ze zonder laptop beter kon opletten wat ik deed….. Dus het mag maar moet niet. Als je een laptop meeneemt, worden de voorbeeld bestanden aan het begin van de workshop gegeven om te zorgen dat we met dezelfde voorbeelden kunnen werken. Heb je zelf bestanden die je graag die dag wil bewerken, dan kan dit ook.

De volgende onderwerpen zullen aanbod komen:
· Afbeeldingsgrootte en afdrukgrootte
· Uitsnijden van foto’s
· Gebruik van (adjustment)layers/aanpassingslagen
· Helderheid en contrast correcties
· Kleurcorrecties
· Gebruik van maskers
· Kleine foutjes wegwerken
· Verscherpen
· Foto’s samenvoegen

– …

Praktische informatie:
· 5 lessen: Dinsdagavond 18/4, 25/4, 2/5, 9/5 en 16/5
· Locatie: Bibliotheek Berlaar- Start 19:30
– Einde 22:00·
– Prijs: 85 EUR